15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Resim
15 Adımda Yeşil Biber Yetiştirmek Bu yazımızda size evinizde 15 adımda nasıl kolayca yeşil biber üretebileceğinizi anlattık ADIM 1         Bakkaldan veya çiftçi pazarından yeşil biber tohumları satın alın. Yerel bakkalınızı, çiftçinin pazarını ziyaret edin ve yeşil biber tohumlarından oluşan bir paket satın alın. Biberler pek çok farklı çeşide sahiptir ve bazı seçenekler yılın her zaman kullanılamayabilir. Sağlıklı, organik yeşil biber tohumları satan bir yer bulana kadar alışveriş yapın.     Geniş bir bahçeniz varsa, ekim alanınızı en iyi şekilde kullanın ve yeşil biberlerin yanında büyüyebilecek diğer biber türlerine bakın. Geçmişte yeşil biber yetiştirdiyseniz, bir önceki yıla ait hasat tohumlarını da saklayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz ADIM 2     Bölgenizin son don tarihi hesaplayın. Eğer hesaplama da sorun yaşarsanız, çevrenizde ki çiftçilikle uğraşan kişiler yaşadığınız yerin son donma tarihini hesaplamanıza yardım ederek tohumlarınızı hangi

Patlıcan Nasıl Yetiştirilir, Püf Noktaları

     
Türkiye'de en çok tüketilen sebzelerden biri patlıcan. Patlıcan yemek her bölgede kesinlikle pişirilir. Yaygın olarak tüketilen bir sebze doğru metodlarla yetiştirilmelidir. Patlıcan yetiştiriciliğinde önemli ayrıntılar ve birkaç yanıltıcı nokta var.

Yaz aylarında, taze tüketilen ve kışın kurutulan patlıcan yetiştirme ortamı sıcaktır. Soğuk havalarda kök tutmaz ve ölür. Ayrıca ıslak olmayan zeminler oluşturur. Sulu patlıcan kökleri tamamen ölmemiş olsalar bile, etli kısmı öldürecek ve etli kısmı yok edecektir.

Sıcak havanın başında patlıcan tohumları yeni yetiştirilen topraklara ekilirse 10-12 gün içinde verir. Fideler püskürtülür. Fideler her gün püskürtülür. Patlıcan soğutucularının sık ekilmesine itiraz yoktur. Fide dikiminde hava çok önemlidir. Kurşunları sıcak havalarda pişirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde, hafif bir serinlik bile fide köklerinin çürümesine neden olabilir. Toprak üzerinde görünür hale getirildikten sonra Fiddler her gün bol su ile sulandırılmalıdır. Çok kuru toprakta ve sıcak havalarda günde iki kez sulandırılabilir.

Patlıcan köklerini yabancı otlardan arındırmak gerekir. Haftada bir kez patlıcan köklerini küçük bir bitki makasından keserek rahatlatabilirsiniz. Yabani ot olmadan, patlıcan daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde büyür. Patlıcan kökleri havalandırmayla canlı tutulmalıdır. Çapa, haftada bir veya iki kez, bulamaç tabakasını toprağa dağıtarak kökün yeterli havayı almasını sağlar.

Patlıcan yetiştiriciliğinin uzun sürmesi isteniyorsa, patlıcanın toplanması en yakın mevkiden toprağa kadar yapılmalıdır. Patlıcan toplanırken büyümekte olan sebze olduğundan, hasattan hemen sonra bol su konmalıdır.

En önemli numara iki yıl boyunca aynı bölgede patlıcan dikmektir. Her yıl farklı alanlarda bitki yetiştirmek gerekir. Domates, patates, fasülye gibi sebzeler, patlıcanların yakınında büyüyecek şekilde ekilebilir. Sulamanın bu sebzelerde neredeyse aynı miktarda olduğu ve zamanlandığı için, birbirlerinin büyümesine müdahale etmezler.


Yorumlar

Popüler Yayınlar

Domates nedir, Nasıl yetiştirilir, Domates Hakkında Bilgi

15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi