15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Resim
15 Adımda Yeşil Biber Yetiştirmek Bu yazımızda size evinizde 15 adımda nasıl kolayca yeşil biber üretebileceğinizi anlattık ADIM 1         Bakkaldan veya çiftçi pazarından yeşil biber tohumları satın alın. Yerel bakkalınızı, çiftçinin pazarını ziyaret edin ve yeşil biber tohumlarından oluşan bir paket satın alın. Biberler pek çok farklı çeşide sahiptir ve bazı seçenekler yılın her zaman kullanılamayabilir. Sağlıklı, organik yeşil biber tohumları satan bir yer bulana kadar alışveriş yapın.     Geniş bir bahçeniz varsa, ekim alanınızı en iyi şekilde kullanın ve yeşil biberlerin yanında büyüyebilecek diğer biber türlerine bakın. Geçmişte yeşil biber yetiştirdiyseniz, bir önceki yıla ait hasat tohumlarını da saklayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz ADIM 2     Bölgenizin son don tarihi hesaplayın. Eğer hesaplama da sorun yaşarsanız, çevrenizde ki çiftçilikle uğraşan kişiler yaşadığınız yerin son donma tarihini hesaplamanıza yardım ederek tohumlarınızı hangi

Kendi patateslerinizi toplayın - Kolay! İşte nasıl Yapılacağı

Kendi patateslerinizi toplayın - Çok Kolay! İşte nasıl Yapılacağı

     Kendi lezzetli patatesinizi  yetiştirmek mi istiyorsunuz? İstediğiniz her çeşit patatesi yetiştirebilirsiniz

Tohum Patatesle Başlayın

    Tohum patatesleri genel olarak iki farklı boyuttadır: Küçük, çapları bir ile iki inç arasında olan yumrular olan ve iki inç üzerinde herhangi bir şey olan büyük. Küçük yumrular doğrudan dikilebilir - onları kesmek konusunda endişelenmeyin.
    Büyük tohum patatesleri satın alırsanız, küçük bir tohum patatesiyle hemen hemen aynı ebatta kesmelisiniz. Onları yarıya kesin ya da patatesler gerçekten büyükse, onları çeyrekliğe kesin. Patatesin her parçasının, köklerin filizlendiği patates yüzeyinde küçük bir depresyon olan en az bir gözü olduğundan emin olun. Tohum patateslerini kesmeniz gerekiyorsa, ekmeden önce en az dört ila yedi gün beklemek en iyisidir. Tohum patateslerinin çürümesine yol açacak riskleri azaltmak için kesme yüzeylerinin serin, kuru bir yerde "iyileşmesine" izin verin.

Ne Zaman Dikmeliyiz?

     Zamanlama önemlidir - hem patatesler hem de toprak sıcaklığı için. Tohum patateslerini ekmeden önce çok uzun süre beklerseniz, büyümek konusunda zorluk çekebilirsiniz. Ne kadar uzun sürecek? Gözlerden yetişen filizler en fazla 1/2 inç uzunluğa sahip değilse tohum patatesleri iyi büyür. Diğer bir deyişle, filiz filizi veya kısa filiz varsa, gidebilirsiniz. Tohum patateslerinin filizlenmesini önlemek için, onları diğer meyve ve sebzelerden uzak, serin, kuru ve karanlık bir yerde saklayın.
Patatesler serin hava sever, bu yüzden sıcaklıklar geceleri 55 derece civarında olduğunda ekim zamanı. Toprak sıcaklığı serin olmalı, dondurulmamalıdır 45 derece idealdir.


Dikime Başlayın!

     Patates ekiminin anahtarı doğru zemini seçmektir. Toprak ağır veya ıslak olmamalı, çünkü patatesler çürümeye devam edebilir, ancak kuru olmamalıdır, çünkü bu büyümeyi yavaşlatır. Nemli, ancak hantal olmayan topraklarla bir yer seçin - ya da büyüyen mevsim boyunca nemi daha iyi kontrol edebilmeniz için bir patates büyütme kutusu kullanın (bunları çevrimiçi oluşturmak için birçok öğretici bulunmaktadır).


     Tohumluk patatesler, 25 ila 30 cm aralıklarla, 9 ila 12 cm arasında dikilmelidir. Her tohum patatesini ne kadar uzakta bırakırsanız yumrular büyür o kadar büyük olur. Fıstık veya gözler yukarı bakmalıdır.

Patates Bitkileri Bakımı

Patates bitkilerinin bütün yaz boyunca güçlü olmasını sağlamak için yapmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, patatesler yaklaşık olarak 12 inç yüksekliğe kadar büyüdükten sonra, büyüyen yumruları korumaya yardımcı olması için patates bitkisinin tabanında toprağa basmanız gerekir. Toprağı, bitkinin tabanından 38 cm kadar, yüksekliği 18 cm e kadar düzenleyin.

Patateslerinizi, saman ile, dört ila altı inç arasında bir derinlikte malçlamak da mümkündür. Bu, iki şey yapar: Yabani otları tutmaya yardımcı olur ve yaz boyunca serin ve nemli yer tutmaya yardımcı olur.

     Son olarak, zararlı ve hastalıklara karşı göz kulak olmanız gerekecek. Bakteri ve mantar hastalıklarından kaçınmak için, patatesleri her yıl yeni bir noktaya koymak en iyisidir. Patates böceği yaygın bir zararlıdır, ancak yumurta için patates yapraklarının alt kısımlarını inceleyerek bir istila önleyebilirsiniz. Bir sarıdan turuncu yumurta kümesine yer verirseniz, etkilenen yaprakları çıkarın.

Patateslerinizi Toplama ve Depolama

     Yeni patateslerden hoşlanıyorsanız, 2-3 aylık ekim döneminde hasat yapmaya başlayabilirsiniz; ancak çoğu bahçıvan, ürünlerinin yalnızca küçük bir bölümünü hasat ederken, patateslerin geri kalanı büyümeye devam etsin. Daha büyük patatesleri hasat etmek için seçtiğiniz çeşitlilik için önerilen yetiştirme süresinin ne olduğunu bulun (genellikle 70 ila 100 gün arasında). Zamanı gelince patates bitkilerini yere geri getirin, patatesleri bir kez son kez su ile çalkalayın ve patates yaşına geldiğinde iki hafta bekleyin ve deriler yere sertleşir.

     Patatesleri kazmak kolaydır - toprağı bir maça veya patates çatalıyla hafifçe çevirin ve bulduğunuz patatesleri toplayın. Her patatesin üzerindeki kiri fırçalayın, sonra depolamadan önce serin, kuru bir yerde bir iki hafta iyileşmesine izin verin.





➤ DOMATES ÜRETİMİNİN PÜF NOKTALARINI BİR ÖNCEKİ YAZIMIZDA ANLATTIK: Domates üretiminin püf noktaları

➤ 15 ADIMDA YEŞİL BİBER NASIL YETİŞTİRİLİR ? 15 Adımda yeşil biber yetiştirmek

➤ En verimli biber üretim teknikleri  Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Domates nedir, Nasıl yetiştirilir, Domates Hakkında Bilgi

Patlıcan Nasıl Yetiştirilir, Püf Noktaları

15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi