15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Resim
15 Adımda Yeşil Biber Yetiştirmek Bu yazımızda size evinizde 15 adımda nasıl kolayca yeşil biber üretebileceğinizi anlattık ADIM 1         Bakkaldan veya çiftçi pazarından yeşil biber tohumları satın alın. Yerel bakkalınızı, çiftçinin pazarını ziyaret edin ve yeşil biber tohumlarından oluşan bir paket satın alın. Biberler pek çok farklı çeşide sahiptir ve bazı seçenekler yılın her zaman kullanılamayabilir. Sağlıklı, organik yeşil biber tohumları satan bir yer bulana kadar alışveriş yapın.     Geniş bir bahçeniz varsa, ekim alanınızı en iyi şekilde kullanın ve yeşil biberlerin yanında büyüyebilecek diğer biber türlerine bakın. Geçmişte yeşil biber yetiştirdiyseniz, bir önceki yıla ait hasat tohumlarını da saklayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz ADIM 2     Bölgenizin son don tarihi hesaplayın. Eğer hesaplama da sorun yaşarsanız, çevrenizde ki çiftçilikle uğraşan kişiler yaşadığınız yerin son donma tarihini hesaplamanıza yardım ederek tohumlarınızı hangi

Ankara Keçisi Hakkında Bilgi ve Üretim

Güzel Bir Hayvan: ANKARA KEÇİSİ



Ankara keçisi 13. yüzyılda Anadolu'ya geldi. İç Anadolu'nun kuru ve az yağışlı iklimi çok uygundur. Şimdi; Ankara, Konya, Eskişehir, Afyon, Çankırı, Kastamonu, Yozgat, Çorum, Niğde ve Kırşehir'de, Siirt ve Mardin çevresinde yetişmektedir.

Bu hayvan şirin bir görünüşe sahip. Bu küçük, güzel. Hayatı özgürce seven çok hareketli bir karaktere sahiptir. Keskin boynuzlar (hem kadın hem de erkek) vardır ve sakallılar. Beyaz renkte ve nadiren Güneydoğu Anadolu'da. Tüm vücut beyaz tiftik ile kaplıdır.

Hepimizin bildiği gibi, yenidoğanlara oğlak deriz. Altı ay sonra çepiç ismini alıyorlar. 1 yaşındaki erkek keçilere teke denirken, kadınlara keçi denir.

ET VE SÜT VERİMLİLİĞİ

Onlar küçük hayvanlardır. Et onun için daha az. Ama etler çok lezzetlidir. Çıtır eti var.  Ona göre, et sevebilir.

Süt verimi de et gibi düşüktür. Sadece onların Oğlak burcu doldu. Bunun için verilmezler. Bununla birlikte, çalışmalar süt artığını da buldu. Ankara keçilerinin sağılanırsa çocuklar yeterince beslenmeyecektir ve tiftik kalitesi bozulacaktır.

Ankara keçinin derisi ince ve yumuşaktır. Posta, namaz halısı, ayakkabı, çanta, eldiven, süsleme yapmak için kullanılır.

DAMIZLIK SEÇİMİ!

Avlanacak hayvanları seçerken önce tiftik verimi ve tiftik kalitesine bakın. Yüksek verimlilikte kaliteli hayvanlar seçilir. Bu da keçi altı ay olmadan görülemez demektir. Eğer öyleyse, az altı aylık keçi seçilmedi. Yetiştiriciler olarak ayrılan keçiler 6-7 yaşına kadar çivili olarak kullanılabilir.

SEÇİLEN DAMIZLIK NASIL OLMALIDIR?

Seçilen keçinin kılları parlak, daha sık, daha uzun süre kıvrılmış ve uzun boyludur. Hayvan karın altına alınmalı ve bacaklar tiftikle kaplanmalıdır. Tiftikte renkli tüyler, gri tüyler olmalı.

İYİ TEKE NASIL ANLAŞILIR

Yetiştiriciler olarak kullanılacak tekeller genç olmalıdır. Hastalıklı, hareketli, yaşayan bir hayvan olmalı. Her iki testis inilir, hizalanır ve boyutları benzer olmalıdır. Tiftik kaliteli ve daha fazla olmalıdır. Böyle bir keçi; 8-10 yaşına kadar.

Ankara Çobanların çiftleşme mevsimi, Ekim - Kasım ayları İç Anadolu'da. Gelişmiş, yetişkin keçilere bir sıfat verilir. Ankara keçisi geç gelişiyor. Yetişkin yaşı 1,5-2 yaşına ulaşmaktadır. Kendisine 1.5-2 yaşında bir deyim verildi.

Sıfat bir keçi ile yapılırsa (örn. Doğal afetlerle) her 20-25 keçi bir keçi ile ayrılır. Yani, 100 baş ırk için, 4-5 baş ırk yeterlidir. Keçilerdeki öfke 2-3 gün sürüyor. Hamile olmayan keçi, 10-14 gün sonra tekrar öfke görür. Sıfat mevsimi ve sıfat sezonu bitmeden 20 gün önce, tekeller çok dikkatli davranılacaktır.

Keçilerde gebelik süresi 147-154 gündür. Yaklaşık 5 ay diyebiliriz. Gebelere, yüksek kaliteli kuru ot, kuru yonca ve konsantre yem verilmelidir. Hamile keçiler, sıcaktan (18-20 derece) ve ışık bölmelerine yerleştirilen yakın aborjinlerden ayrılmalıdır. Doğan çocuğun ağzı, burnu temizlenmeli ve yalan yalan ve kurutulmuş olmalıdır. Bebek zarları 1-2 saat içinde dışarı atılır. En son veya eş olarak adlandırdığımız bu zarlar hemen gömülmeli ve yok edilmelidir. Yenidoğan civcivlere ana sütünün yanında 2-3 gün kepek çorbası verilebilir.

Yeni doğan bebek normal olarak 1 saat içinde anneyi emmeye başlar. Eğer yayılmazsa yardım edilmelidir. Oğlak burcu anallarını 80-90 gün gömebilir. Bununla birlikte, 3-4 haftalık yaşlarda, kaliteli kuru kuru ot, kuru yonca çocuklara verilmelidir.

Keçi yeminde çiğ besleme olarak; Saman, kuru yonca, yulaf saman ve arpa saman. Bir konsantre yem olarak verilecek karışımda, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği veya pamuk tohumu , vitamin + mineral ve tuz farklı oranlarda bulunmalıdır.

15 adımda yeşil biber nasıl yetiştirilir anlattık okumak isterseniz 15 Adımda yeşil biber yetiştirmek

 En verimli biber üretim teknikleri  Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi


EVDE KOLAY PATATES NASIL YETİŞTİRİLİR        Kendi patateslerinizi toplayın - Çok Kolay! İşte nasıl Yapılacağı

DOMATES ÜRETİMİNİN PÜF NOKTALARINI BİR ÖNCEKİ YAZIMIZDA ANLATTIK:      Domates üretiminin püf noktaları

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Domates nedir, Nasıl yetiştirilir, Domates Hakkında Bilgi

Patlıcan Nasıl Yetiştirilir, Püf Noktaları

15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi