15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Resim
15 Adımda Yeşil Biber Yetiştirmek Bu yazımızda size evinizde 15 adımda nasıl kolayca yeşil biber üretebileceğinizi anlattık ADIM 1         Bakkaldan veya çiftçi pazarından yeşil biber tohumları satın alın. Yerel bakkalınızı, çiftçinin pazarını ziyaret edin ve yeşil biber tohumlarından oluşan bir paket satın alın. Biberler pek çok farklı çeşide sahiptir ve bazı seçenekler yılın her zaman kullanılamayabilir. Sağlıklı, organik yeşil biber tohumları satan bir yer bulana kadar alışveriş yapın.     Geniş bir bahçeniz varsa, ekim alanınızı en iyi şekilde kullanın ve yeşil biberlerin yanında büyüyebilecek diğer biber türlerine bakın. Geçmişte yeşil biber yetiştirdiyseniz, bir önceki yıla ait hasat tohumlarını da saklayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz ADIM 2     Bölgenizin son don tarihi hesaplayın. Eğer hesaplama da sorun yaşarsanız, çevrenizde ki çiftçilikle uğraşan kişiler yaşadığınız yerin son donma tarihini hesaplamanıza yardım ederek tohumlarınızı hangi

Brokoli Üretimi - Yetiştirme - Hasat etme

 Brokoli Üretimi

     Brokoli, yılın serin mevsiminde en iyi gelişen sağlam bir sebzedir. Yıllık iki ürün (ilkbahar ve sonbahar), özellikle hızlı olgunlukta ve ısıl toleransa sürekli iyileşme ile brokoli ömrünü sezonun en sıcak kısımlarının tamamına yayıldıkça, ülkenin birçok yerinde yetimesi mümkündür. Lahana, Brüksel lahanası, karnabahar, yulaf ezmesi, lahana ve kohlravi bulunan bitki familyasına (Brassica oleracea) aittir.

Toprak, Dikim ve Bakım

     Brokoli, serin hava, tam güneş, su ve zengin toprağa ihtiyaç duyar. Brokoli'nizi her gün en az 6 saat güneş alacak ve organik madde bol bereketli, iyi drenajlı, nemli topraklara koyun. Malç zemini serin ve nemli tutmaya yardımcı olacaktır. Toprak pH'sı, en iyi gelişme ve taban kökleri hastalığının azaltılması için 6.0 ile 7.0 arasında olmalıdır. Topraktaki pH değerinden emin olmak için, test edilen toprağı almak en iyisidir. Bölgesel Kooperatif Uzantı ofisiniz aracılığıyla bir kit satın alabilir veya toprak testi yapabilirsiniz. Gerekirse test sonuçlarına göre pH'ı kireç ile ayarlayın.


     İyi bir büyüme için, toprak içine pamuk tohumu unu veya kompost gübresi gibi azotla zengin miktarda değişiklikler karıştırın. Ya da, etiket yönergelerine göre granüler organik bir gübrede veya 14-14-14 gibi kaplamalı, zamana bağlı bir sebze yemünde karıştırabilirsiniz. Veya bitki dikerken Bonnie Herb ve Sebze Bitkileri Yiyecekleri gibi sıvı formülü ile gübreleyin. Etiket talimatlarına göre kullanın; Bitkiler sıvı beslemeye bayılıyorlar. Bu çok fazla seçenek gibi görünüyorsa, öyle. Bahçıvanlar, zaman içinde yaptıkları en sevdiklerini geliştirirler. Brokoli ile önemli olan zengindir topraktır ve bunu başarmanın birden fazla yolu vardır.



     Genellikle, brokoli bitkileri 60 cm uzunluktadır. Sıralar halinde dikilmiş olsaydınız, aralıklı satırlar aralarında yürümek için yeterli alan yaratmak için birbirinden 50 cm ayrılır, ancak koridor alanını en aza indirgemek için arka arkaya iki veya üç bitki ekleyebilirsiniz.

     Brokoli hızlı büyümek ve iyi kafalar üretmek için sabit rutubet seviyor. Komposto organik malç, ince öğütülmüş yapraklar veya ince öğütülmüş kabuk toprağı serin ve nemli tutmaya ve yabani otları korumaya yardımcı olur. Soğuk iklimlerde bunun tersi, toprağın ısınmasına yardımcı olmak için malç olmadan toprağı ısınmaya veya zeminden ayrılmaya yardım etmek için ilkbaharın başında siyah plastik ile bitirmeniz gerekebilir; böylece güneş ısınabilir.


     Yağmurun üstünü örtmiyorsa, düzenli olarak suyun haftada 1 ila 1.5 inç su uygulayarak. Bahçede bırakılan yağmur ölçeri ile su miktarını ölçebilirsiniz. Topraklarınız, bol miktarda solucanlardan ve azotla zengin zengin tadilatların düzenli olarak eklenmesinden dolayı doğal olarak azot içeriyorsa, balık emülsiyonu veya  Bitki ve Sebze Yemi gibi sıvı bir gübre ile tekrar gübreleyin; yeni yapraklar geliştirmeye başlarlar. Ve başlar hasat etmeye hazır olana kadar sıvı beslemeye devam edin.

Sorun giderme

     Brokoli sıcaklığa duyarlıdır. Eğer nakiller bir veya iki hafta boyunca 15 derecenin altındaki soğukluğa maruz kalırsa, soğutma yaralanmaları kafaları çok erken biçimlendirir. Ölçeğin diğer ucunda, çok geç bittiğinizde ve hava sıcaklaşırsa, aynı erken çiçeklenme alırsınız, bu nedenle zamanında brokoli bitkisi. Brokoli için ideal sıcaklık 22 ile 30 derece arasındadır. Yerel ekim tarihleri için yerel Kooperatif Uzantı ofisinizle görüşün. Zararlı böceklerden kaçınmanın en iyi yolu, bitkilerinizi sağlıklı tutmak ve bahçenizi temiz tutmaktır. Ana böcek zararlıları, lahana halkaları ve ithal kamuflaj, lahana kökü kurtçukları, yaprak bitleri ve pirina böcekleri içerir. Hastalık sorunları siyah bacak, siyah çürüklük, fundalık ve sarıları içerir. Zararlılarla ilgili teşhis ve güncel kontrol önerileri hakkında daha fazla bilgi için bölgesel Kooperatif Uzantı ofisiyle iletişime geçin.

 Hasat ve Depolama

     Bitki merkezinde oluşmaya başlayan bir çiçek başı gördüğünüzde, büyümesini her gün kontrol edin. Minik tomurcuklar sıkıca kapatılmışken, ideal olarak brokoli elde edersiniz. Eğer tomurcuklar şişirilmeye başlanırsa ya da sarıyı (çiçek yaprakları) göstermeye başlarsa, açılış tomurcuklarının hafif bir dokuya sahip olmasından ötürü kafa ne kadar küçük olursa olsun baştan kesilir. Ana kafayı kestikten sonra, yaprakların aksiller bölümünde ısırık boyutlu yan çekirdeği yetiştirmek için bitki bırakın. Brokoli kafanız bakkala olanlar daha küçülse hayal kırıklığına uğratmayın; Genellikle sıcak bir iklimde ve şımartarak bol yetişirler. İlkbaharda hızlı ısınan bölgelerde, brokoli başları genellikle ilkbaharda olduğundan daha iyi olur, bu nedenle daha büyük bir baş için tekrar deneyin. Yaz sonunda bitki. Kafalar buzdolabında yaklaşık bir hafta tutun. Taze kafaların tadını çıkarın ve Susam Tohumlarıyla Sağlıklı Brokoli Salatası veya Brokoli'de çekim yapın.



➤ Organik Tarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler ORGANİK TARIMDA BİTKİ KORUNMASI

➤ 15 adımda yeşil biber nasıl yetiştirilir anlattık okumak isterseniz 15 Adımda yeşil biber yetiştirmek

➤ En verimli biber üretim teknikleri  Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi

 EVDE KOLAY PATATES NASIL YETİŞTİRİLİR    Kendi patateslerinizi toplayın - Çok Kolay! İşte nasıl Yapılacağı

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Domates nedir, Nasıl yetiştirilir, Domates Hakkında Bilgi

Patlıcan Nasıl Yetiştirilir, Püf Noktaları

15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi