15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Resim
15 Adımda Yeşil Biber Yetiştirmek Bu yazımızda size evinizde 15 adımda nasıl kolayca yeşil biber üretebileceğinizi anlattık ADIM 1         Bakkaldan veya çiftçi pazarından yeşil biber tohumları satın alın. Yerel bakkalınızı, çiftçinin pazarını ziyaret edin ve yeşil biber tohumlarından oluşan bir paket satın alın. Biberler pek çok farklı çeşide sahiptir ve bazı seçenekler yılın her zaman kullanılamayabilir. Sağlıklı, organik yeşil biber tohumları satan bir yer bulana kadar alışveriş yapın.     Geniş bir bahçeniz varsa, ekim alanınızı en iyi şekilde kullanın ve yeşil biberlerin yanında büyüyebilecek diğer biber türlerine bakın. Geçmişte yeşil biber yetiştirdiyseniz, bir önceki yıla ait hasat tohumlarını da saklayabilir ve yeniden kullanabilirsiniz ADIM 2     Bölgenizin son don tarihi hesaplayın. Eğer hesaplama da sorun yaşarsanız, çevrenizde ki çiftçilikle uğraşan kişiler yaşadığınız yerin son donma tarihini hesaplamanıza yardım ederek tohumlarınızı hangi

ORGANİK TARIMDA BİTKİ KORUNMASI

     Organik tarımda kullanılan bitki koruma yöntemlerinden bir diğeri aktif bitki koruma prensipleri ve yöntemleridir. Organik tarımda bazı maddeleri (bitki özleri, kolayca hazırlanmış müstahzarlar ve biyolojik ilaçlar) çeşitli şekillerde uygulayarak bitkileri zarar ve hastalıktan koruyabiliriz. Bu yöntemde, kullanılan biyolojik ilaçların ve bitkisel preparatların bir kısmını hastalıklara ve zararlara karşı aktarıyoruz.

HASTALIKLARA KARŞI KULLANILAN ÜRÜNLER

1-)Bakır Bileşikleri

     Bakır hidroksit, bakır oksit, bakır sülfat ve bakır yaygın bakiroksiklorit formları mantar ve bakteriyel patojenler karşı etkilidir. Çiçeklenme öncesi çiçeklenme sonra küf karşı bağ ve püskürtme püskürtme korumak için yapılması için yapılması için Mayıs ayı içinde 1-2 kez yeterli olacaktır. Zeytin yaprağı hazırlıkları bakır nokta hastalığına karşı etkilidir. ( 1 Ocak 2007 her yıl için önceki dört yıl dikkate alınarak itibarı ile 2007 Yılı kullanılan, maksimum 36 kg/ha, 2008, 34 kg/ha, 2010 32 kg/ha, yıl ve sonraki yıllarda 30 kg/ha ve 2009 dahil olmak üzere dahil edilecektir saf bakır bir miktar sağlayan tutarını aşamaz.)

2-)Bordo Bulamacı

     Sebze bahçesinde tohum Yatağı, toprak ve fide mantar enfeksiyonlarına karşı son derece etkilidir. Malzemeler ve Hazırlanışı: (bakır sülfat) 2 parça limon ve bir parça goztasi ve 2 parça karışımın tam bir çözüm elde etmek için kısmı bir goztasi katılarak karışım hazırlanırken suda çözünmüş kireç rengi gök mavisi kadar karıştırılır. Bu karışım su ile istenilen doza göre karıştırılır. Suyun kireç önemlidir. 1 %Bordeaux karışımı; su 297 litre, 2 kg kireç ve 1 kg goztasi tavsiye edilir.

3-)(Kalsiyum Polysulfide)kireç-kükürt bulamacı

     Mantar ilacı, insektisit ve akarisit iyi bir koruma etkisi sağlar ve bulunur. Kabuklu biti, şeftali yaprak kıvırcıklığı karşı iyi kontrol sağlar ve siyah nokta hastalığı olarak bilinir. Aynı zamanda, bağ külleme hastalığı için sulu kükürt en etkili uygulamadır. Sadece meyve ağaçları, zeytin ve mücadele kışın bir bağ ve uygulama izin verildi.

4-)Propolis

     Aile Kabakgiller yalancı küfE karşı kullanılabilir. Propolis 100g malzeme ve Hazırlama , cozununceye kadar etil alkol ya da izopropil alkol 1 litre ile iyice karıştırılır. Her gün 8-10 gün sarsılıyor. Ve filtreden, bitki yüzey koyarak elde edilen karışım 100 lt su 200 g yıkanır.

5-)Lesitin

     Soyadan elde edilen, su bir arada ve yağ emülsiyon bulunmasını sağlayan bir maddedir. Bio-lesitin hazırlık adlı Blatt içeren toz ve küf hastalıklarına karşı kullanılır.

6-)Kuvars kum

     Bir kovucu olarak kullanılır.

7-)Potasyum Permanganat 

     Mantar ilacı ve bakterisit sadece meyve ağaçları, zeytin ve asma da kullanılabilir.

8-)Balmumu

Budama yaraları kapatmak amacıyla kullanılır.

9- Etilen 

Yeşil olarak hasat edilen ürünlerin sarartilması için kullanılabilir

➤ 15 adımda yeşil biber nasıl yetiştirilir anlattık okumak isterseniz 15 Adımda yeşil biber yetiştirmek

➤ En verimli biber üretim teknikleri  Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi


➤ EVDE KOLAY PATATES NASIL YETİŞTİRİLİR        Kendi patateslerinizi toplayın - Çok Kolay! İşte nasıl Yapılacağı

➤ Brokoli Verimi Nasıl artırılır, Nasıl üretilir Brokoli Üretimi - Yetiştirme - Hasat etme

Yorumlar

Popüler Yayınlar

Domates nedir, Nasıl yetiştirilir, Domates Hakkında Bilgi

Patlıcan Nasıl Yetiştirilir, Püf Noktaları

15 Adımda Kolay Yeşil Biber Yetiştirmek

Biber Üretimi - Biber Nasıl Yetiştirilir - Verimli Biber Üretimi